Rett Syndrome Research -tapahtuma Rooma syyskuun 27.-28. 2018

Terveiset Roomasta!

Roomassa järjestettiin Rett Syndrome Research, Towards The Future- tapahtuma syyskuun 27. – 28. päivä. Kaksi ensimmäistä päivää oli suunnattu ammattilaisille. Paikalla oli tutkijoita, lääkäreitä ja yhdistysväkeä ympäri maailmaa. Lauantai oli perhepäivä, paikalla oli monta italialaista Rett- perhettä.

Torstaina keskustelut käsittelivät mm. tällä hetkellä tapahtuvaa tutkimusta MeCP2- geenin ympärillä. Perjantaina oli luentoja samaan aiheeseen liittyen, yksi otsikoista oli esimerkiksi ”Rettin syndooman hoito: Lähestymistapa tulevaisuudessa ja uudet haasteet”. Luennoitsijoina olivat mm. Nino Ramirez, Walter Kaufmann, Jean-Christophe Roux sekä Nicoletta Landsberger. Meneillään olevista lääke- ja geenitutkimuksista on tulossa hyviä tuloksia. Yksi italialaisjohtoinen tutkimus valmistuu ensi vuoden puolivälissä, mielenkiinnolla odotamme sen (nyt jo loistavilta kuulostavia) tuloksia!

Perjantain juhlaillallinen järjestettiin upean Colosseumin välittömässä läheisyydessä. Keskustelut illallisen yhteydessä kansainvälisten tutkijoiden, Rett- vanhempien ja asiantuntijoiden kanssa olivat tutkimustiedon lisäksi parasta antia koko matkalla! Tulevaisuudessa tehtävää yhteistyötä suunniteltiin ja verkostoiduttiin ympäri maailman.

Ennakkotietona ilmoitettiin, että seuraava Rettin syndrooman maailmankonferenssi järjestetään Queenslandissa, Australiassa 30.9. – 3.10. 2020.

 

Kirsi Peltonen ja Ella Helander