Rett ry:n Perhepäivää vietettiin 14.4.2018 Tampereella

Kokoonnuimme Kehitysvammaisten Tukiliiton tiloissa. Tilaisuuteen osallistui 45 henkeä kahdestatoista perheestä. Mukana oli ilahduttava määrä perheiden lapsia. Avustajia ja ohjaajia oli yhteensä 12.

Päivän aloitti Riesa Pelle riemastuttavalla esityksellään.

Lapsilla ja nuorilla, myös sisaruksilla, oli koko päivän omaa ohjelmaa valintansa mukaan ja omat ohjaajat.

Vanhemmilla oli aiheena Arki Rett-lapsen kanssa – vanhempien ja sisarusten jaksaminen. Aiheesta syntyikin vuolas keskustelu, joka oli vertaistukea parhaimmillaan.

Perhetapahtuman yhteydessä pidimme sääntömääräisen vuosikokouksen, jossa hyväksyttiin budjetti ja toimintasuunnitelma. Hallitukselle annettiin vapaat kädet laajentaa toimintaa, mikäli yhdistyksen rahoituspohjaa saadaan laajennettua. Hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi edelleen Jarno Asunen sekä jäseniksi Mira Asunen, Ella Helander, Kirsi Peltonen, Yrjö Kärkkäinen ja Jere Hytönen.

Päivän lopuksi puheterapeutti Lotta Lintula Tays Kehitysvammapoliklinikalta kertoi tutkimuksestaan, jonka aiheena on Rett ja kommunikaation tukeminen. Samalla hän kysyi osallistujilta esimerkiksi rett-henkilöiden kommunikaatioon liittyviä ongelmia. Esille nousi muun muassa perheenjäsenten ja tukihenkilöiden kouluttaminen ohjelmistojen sisällön tuottamiseksi ja uusimiseksi.

 

Suurkiitokset päivän ohjelman järjestäjälle Pia Henttoselle Tukiliiton Harvinaiset yksiköstä. 

Päivän ohjelman ja ruokailut sekä toimitilat tarjosi Kehitysvammaisten Tukiliitto.

 

 rettry_logo120 tukiliitto_logo_120

 

veikkaus_logo