Rett-retki Pietariin oli ihana

Teimme 22.-24.9.2017 vertaistukimatkan Pietariin. Mukana oli 15 Rett-tyttöjen omaista. Matka taittui kätevästi Allegro-junalla ja majoituimme keskustan hotelliin lähelle pääkatua. Koko viikonlopun paistoi aurinko ja lämpötila oli sopivasti 18-20 astetta.

Perjantaina tutustuimme  Jorma Syväjärven opastuksella Eremitaasin taide-aarteisiin, mm. Rembrantin, Leonardo Da Vincin ja Picasson luomuksiin. Illalla kokoonnuimme viettämään gruusialaista iltaa.

Henkilön Rett Finland kuva.

Lauantaina aamupäivällä tapasimme ihastuttavan rett-tytön Lisan perheineen ja kuulimme vammaistoiminnasta Venäjällä. Samalla kerroimme omista kokemuksistamme. Iltapäivän itse kukin vietti shoppaillen ja Pietariin tutustuen vaikkapa jokiristeilyllä. Illalla suuntasimme Chaplin Clubille, jossa saimme illallisen ohessa nauttia kansainvälisen tason Lindesei-klovniryhmän erinomaisesta showsta.

IMG_20170923_202258

Sunnuntaina ehdimme vielä käydä tutustumassa Leena Savela-Syväjärven opstuksella Verikirkkoon ja matkamuistotoriin, josta muutama babuska matkasi kotiinviemisiksi. Ennen junan lähtöä jäi vielä aikaa viimeisiin shoppailuihin.

Kiitos Jormalle, Leenalle ja Jarnolle matkan oivallisista järjestelyistä.