Terveiset Yyteristä: Arjessa jaksaminen ja vammaisten etuisuudet sekä Rett ry:n vuosikokous 16.4.2016

Rett ry järjesti perhetapahtuman ja vuosikokouksen 16.4.2016 viihtyisän  Kylpylä Yyterin tiloissa. Aurinko paistoi ja isoista ikkunoista avautui upea merenrantamaisema.

Päivä alkoi  kaikkien yhteisellä  hevosiin tutustumisella Ratsastuskeskus Hevospankin ratsutilalla.

ratsutila_net

Päivän tilaisuuksiin tuli yli 50 osallistujaa.

Rett-tyttöjen avustajina toimivat Kankaanpään lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalan opiskelijat. Suurkiitokset heille.

Sisaruksille oli keskusteluhetki aiheesta: Vammaisen sisaruus.  Aistipajassa tehtiin askarteluja ja Mikael Tuominen & bändi esitti lasten toivemusiikkia.

Aikuisille puolestaan luennoi psykologi Johanna Käpynen aiheesta: Jatkuvassa kriisissä eläminen.

Lakineuvoja Jukka Kumpuvuori kertoi vammaisten eduista. Esityksen aikana virisi vilkas keskustelu monista viranomaisten toimista ja päätöksistä, jotka ovat tuntuneet monesti vääriltä ja epäoikeudenmukaisilta.

IMG_20160416_161518_mod400

Jukka Kumpuvuoren esityksen materiaalin (PDF)  voit katsoa tästä.

 

Vuosikokous pidettiin nyt ensimmäisen kerran uusien sääntöjen mukaisesti keväällä. Puheenjohtajana jatkaa Jarno Asunen ja muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Ella Helander, Mervi Männikkö, Kirsi Peltonen, Mira Asunen ja Yrjö Kärkkäinen.

Kokous hyväksyi hallituksen ehdotuksen syystapaamisen  järjestämiseksi laivaristeilynä, johon tällä kertaa osallistuisivat vain vanhemmat. Samalla vietämme Rettin syndrooman löytymisen 50-vuotisjuhlaa.