Aistielämyspäivä Rett-nuorille ja -aikuisille

Rett ry järjesti sunnuntaina 20.9.2015 ensimmäistä kertaa täysin oman päivän rett-nuorille ja -aikuisille. Jaatisen Majalla Malminkartanossa tapahtumaan osallistui 10 rett-henkilöä (17-48-v.) avustajiensa kanssa.

Aistielämyksiin virittäydyttiin Valtameri-rentoutuksella. Sen jälkeen jokainen kävi omaan tahtiinsa aistipisteissä. Metsäpisteellä tunnusteltiin havupuunoksia, kaarnaa, eri kokoisia käpyjä ja samalla kuunneltiin ipadiltä metsän ääniä. Seuraavalla pisteellä maisteltiin suolaista, karvasta ja makeaa sekä haisteltiin erilaisia tuoksuja ja hajuja.

Lounaan jälkeen kaikki nauttivat aistielämyksistä kauneudenhoidon kautta. Kampaamossa sai itse valita kuvien avulla haluamansa kampauksen. Käsienhoitopisteessä hierottiin käsiä erilaisilla materiaaleilla ja lakattiin kynnet. Kaikkein mieluisin taisi tytöille ja naisille olla kosmetologin tekemä kasvohoito- ja hieronta.

Muutamia vanhempiakin oli mukana ja he keskustelivat omassa nurkkauksessaan mm. yli 16-vuotiaiden vammaistuesta, eläkkeestä, edunvalvonnasta, asumisesta jne.

Tapahtuma oli ilmainen rett-henkilöille ja heidän avustajilleen.

Osallistujien mielestä päivä oli monipuolinen, rento ja täynnä uusia kokemuksia.

Samantyyppisiä päiviä toivottiin aikuisille rett-naisille lisää.

Tapahtuman järjestämiseen saatiin Autismi- ja Aspergerliitto ry:ltä Taverna-tukea.

Tilaisuutta tukivat myös:
Ruokaruukku Oy
HyvinVointiPortti Kanelia
Kampaaja Kirsi Peltonen

Kiitos kaikille osallistujille ja vapaaehtoisille keittiöapulaisille!

AISTIELÄMYSPÄIVÄ