Teemana epilepsia

Rett-perheet kokoontuivat lauantaina 13.10.2012 ”olohuoneeseensa” Jaatisen Majalle.

Epilepsia on monessa Rett-perheessä arkipäivää ja joillakin Rett-tytöillä epilepsia on vaikeahoitoinen. Monilla kohtauksiin liittyy hengityspoikkeavuutta (hyperventilaatiota, hengityksen pidätystä, ilman nielemistä jne) ja epilepsian diagnosointi on vaikeaa. Usein puhutaan myös ns. Rett-kohtauksista ja herääkin kysymys mitä ne oikein ovat.

Dosentti, lastenneurologian erikoislääkäri Liisa Metsähonkala piti Majalla vanhemmille erinomaisen luennon epilepsiasta nimenomaan Rettin oireyhtymässä. Luennon aikana syntyi paljon keskustelua ja kysymyksiä.

Luento avautuu pdf-tiedostona:

Epilepsia Rettin oireyhtymässä

Sillä aikaa kun vanhemmat kuuntelivat luentoa, niin lapset leikkivät vapaaehtoisten avustajien kanssa monitoimisalissa tai katselivat olohuoneessa muumeja IPadista.
Tilaisuuden lopuksi syötiin yhteisiä nyyttäri-eväitä lounaaksi.

maja13102012