Blue Sky Girls -tapahtuma

Tervetuloa toiseen vuosittain järjestettävään Blue Sky Girls -tapahtumaan. BSG on kansainvälinen tapahtuma, joka järjestetään useassa eri kaupungissa ympäri maailmaa.

Aika: 13.10.2012 klo. 15.30
Paikka: Eduskuntatalon portaat

Uudenlaisella tapahtumalla pyritään lisäämään ihmisten tietoisuutta Rettin oireyhtymään liittyen. Rettin oireyhtymä on harvinainen neurologinen oireyhtymä, joka aiheuttaa vaikeaa monivammaisuutta. Yleensä Rett-henkilöt eivät puhu tai heidän puheensa rajoittuu muutamiin ilmaisuihin. He ovat yleensä kuitenkin erittäin sosiaalisia ja on tärkeää, että heidän kanssaan toimitaan vuorovaikutuksessa. He ymmärtävät puhetta enemmän kuin pystyvät itseään ilmaisemaan.

Blue Sky Girls -tapahtuma korostaa tahtoa ja voimaa, jota Rettin oireyhtymän tytöt osoittavat jokapäiväisessä elämässään vaikeuksista huolimatta.

Blue Sky Girls -tapahtumassa tytöt ympäri maailmaa kiipeävät portaita ylös eri kaupungeissa. Portaiden kiipeäminen on symbolinen ele, sillä kiipeily vie ylöspäin ja eteenpäin, vaikka se on vaikeaa.

Tule tutustumaan ja kannustamaan

Kaikkia tyttöjä autetaan ylöspäin portaissa, myös pyörätuolissa olevia. Esim. viime vuonna New Yorkissa oli pyydetty palomiehiä auttamaan portaiden kanssa.

Blue Sky Girls – juliste ja BSG-esite

Lisätietoa: www.aure.fi

Tapahtuman kotisivut: http://www.blueskygirlsrett.com/